Boazeria przeżywa renesans, a deski obiciowe znów są na topie w dekoracji ścian. Radzimy jak je odnowić, aby odzyskały swój dawny urok i pasowały do aktualnej aranżacji domu.…
TAURON Wytwarzanie podpisał 26 września z Uniwersytetem Rzeszowskim list intencyjny w sprawie współpracy i wymiany doświadczeń w zakresie pozyskiwania biomasy. Współpraca obejmuje założenie i prowadzenie plantacji upraw ro�
Sięgamy po nie codziennie. Warzywa i owoce są nieodłącznym elementem polskiej kuchni, stylu życia. Niewielu konsumentów - sięgając chociażby po jabłko czy krojąc pomidora - zdaje sobie sprawę, że jako kraj jesteśmy prawdz
Na całym świecie wyrzuca się rocznie setki miliardów kubków jednorazowego użytku. Większość z nich wyprodukowana jest z papieru. Oszczędzając jeden kubek dziennie przez 40 lat pomoglibyśmy zachować: 6 drzew, 672 kilogramy
Nadmiar wody deszczowej dookoła posesji to niezwykle uciążliwy kłopot ? utrudniające mobilność kałuże i powstające w ogrodzie błoto to najmniejsze konsekwencje jakie czekają nas podczas uporczywie padającego deszczu. Prawd
Dlaczego biotechnolodzy pokochali GMO? Na interesujące wykłady, warsztaty i doświadczenia zaprasza mieszkańców Trójmiasta Koło Studentów Biotechnologii Politechniki Gdańskiej. Impreza odbędzie się w najbliższą sobotę, 13
Według Międzynarodowej Agencji Energetycznej (IEA) do roku 2035 gospodarka światowa wykorzysta jedynie 1/3 możliwości, jakie daje efektywność energetyczna. Dlaczego tak mało, skoro jest to opłacalne i przynosi dodatkowe korzy�
Koszt przejechania 100 km samochodem elektrycznym jest nawet siedem razy mniejszy niż autem z silnikiem spalinowym. I choć po polskich drogach jeździ jedynie ok. 150 pojazdów zasilanych prądem, to według ekspertów rynek będzie
W okresie od 1995 roku do 2020 ślad węglowy branży ICT w przeliczeniu na jednego użytkownika zmniejszy się z 300 kg CO2e do 80 kg CO2e. Wykorzystanie usług teleinformatycznych i innych serwisów związanych z ICT (ang. …
W okresie świąt Bożego Narodzenia popyt na ryby, szczególnie karpie, zdecydowanie rośnie. Od 17 grudnia, również w ofercie sieci Lidl pojawi się ten gatunek ryby. Jest to także czas intensywnych apeli ekologów o zwracanie uwa